Naar aanleiding van de drukte die in het voc jaarlijks oploopt zijn we genoodzaakt om, net zoals vorig jaar, de beslissing te nemen om geen gedomesticeerde/ tamme dieren te aanvaarden in de drukste periodes.

Vorig jaar duurde die stop bijna 4 maand, in de overige maanden vingen we meer dan 600 gedomesticeerde dieren op en tijdens de stop zijn er bijna 500 telefonische meldingen rond pluimvee e.a. diergroepen geweigerd. Dit was een absolute noodzaak, zoals je kan zien op enkele sfeerbeelden was dit de situatie maanden lang. We willen de dieren die we wel opvangen in de beste omstandigheden verzorgen en dit gaat alleen als we onze capaciteit respecteren.

 

Die periode zal duren van 21 maart tot en met 21 september we nemen o.a. geen ontsnapte fretten, reptielen, kippen, hanen,  stadsduiven, reisduiven, ontsnapte vogels (parkieten etc.), tamme konijnen… meer aan. Dit om te zorgen dat we voldoende plaats houden voor wilde dieren in nood.

We zijn wel nog steeds beschikbaar om telefonisch raad te geven moest u een tam dier in nood hebben of u een ontsnapt dier wilt melden opdat de eigenaar opgespoord kan worden.

Bedankt voor begrip!

Deel dit artikel

VOC Merelbeke

Liedermeersweg 14
9820 Merelbeke
Tel 09 230 46 46


Alle dagen open van 8u tot 22u