Op ieder tijdstip van het jaar zijn er voldoende vogels of andere wilde dieren aanwezig om op aanvraag een groep geïnteresseerden te ontvangen en rond te leiden. Een geleid bezoek omvat een videofilm over de werking van het opvangcentrum, een rondleiding bij de kooien met uitleg over de aanwezige dieren en eventueel een vrijlating van één of meerdere herstelde dieren. Dit bezoek duurt ruim een uur.
Tevens is er de kans om gratis een aangepaste verwerkingstaak mee te nemen met opdrachten om thuis of in de klas uit te voeren en dit vanaf de kleuterklas. Een boeiende en leerrijke uitstap voor elke leeftijd.

De VZW Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren, Merelbeke (Het Reservaat is gelegen op het domein van het VOC Merelbeke. De voc-verantwoordelijke is Nick De Meulemeester, gediplomeerd natuur- en bosgids. Een geleid bezoek wordt aangevraagd via ons contactformulier.

Een bezoek kost €2,5 p.p. met min. €50 voor jeugdgroepen (scholen, jeugdbewegingen etc.)

€4 p.p. met min. €75 voor teambuildings, volwassen goepen.

Buiten deze aangevraagde groepsbezoeken staat het VOC niet open voor het publiek om de noodzakelijke rust van de patiënten te garanderen.

 

Deel dit artikel

VOC Merelbeke

Liedermeersweg 14
9820 Merelbeke
Tel 09 230 46 46


Alle dagen open van 8u tot 22u