Vogelcursus: wintergasten dichtbij huis

NIEUWE CURSUS VOGELS MET NADRUK OP VOGELTREK, en WINTERGASTEN DICHTBIJ HUIS 

Binnenkort zal je opnieuw alles kunnen bijleren over tal van vogelsoorten van dichtbij huis, waarbij we dit keer vooral de trek bij vogels belichten en eens nagaan waarom en hoe ze dat doen, welke soorten we hier in het najaar kunnen verwachten en welke tenslotte komen overwinteren

Een hele boeiende boterham dus waarbij vogelkenner en natuurgids Eddy Gadeyne, naar jarenlange gewoonte, opnieuw uw gast zal zijn met niet alleen talrijke schitterende en unieke beelden, maar u ook met leuke en boeiende verhalen zal wegwijs maken in de wondere wereld van onze vogels in al hun gewoonten en gevederte.
Wat hebben trekvogels gemeen met ruimtevaarders, waarom trekken sommige vogels liever 's nachts en andere juist overdag ?
En wat zijn de gevaren die ze tegen komen tijdens een soms ellenlange reis van wel 10 000 kilometer ?
Of wist je dat er zelfs vogels bestaan die hun hele leven lang gewoon in de lucht blijven en daarvoor wel 5 miljoen kilometer vliegen tijdens hun leven ?

Dit en nog veel veel meer staat op het programma van 3 boeiende vertelavonden vanaf WOENSDAG 2 OKTOBER in Merelbeke, en er zal ook minstens één excursie gekoppeld worden aan deze reeks.
Heel veel redenen dus om opnieuw deel te nemen aan deze nieuwe reeks voor JONG EN OUD en zowel BEGINNERS als GEVORDERDEN ...

data: 2 en 23 oktober , 6 november, excursie datum nog te bepalen

inschrijven via mail :

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


kostprijs : 40 euro leden VOC en 45 euro niet leeden VOC ( prijs is voor de 3 avonden en excusrsie in) .

VOGELS DOORHEEN ONZE BIOTOPEN EN DE SEIZOENEN  DOOR EDDY GADEYNE

OOK ZIN OM EEN LEUKE EN BOEIENDE CURSUS VOGELS TE BELEVEN ??

BINNENKORT ... IN MERELBEKE

VOGELS DOORHEEN ONZE BIOTOPEN EN DE SEIZOENEN  DOOR EDDY GADEYNE

 

Binnenkort, voorjaar 2019, kan je weer volop komen genieten van een bijzonder boeiende en ontspannende CURSUS VOGELS DICHTBIJ HUIS in 3 delen waarbij vogelkenner en “oude rot in het vak” Eddy Gadeyne u alles zal leren over onze vogels dichtbij huis en onze natuur. Hij zal tijdens deze avond alle soorten belichten die je in je tuin, onze parken en bossen, én open veld kan waarnemen.

Zowel prachtige beelden als geluidsopnames komen deze keer aan bod en Eddy zal veel aandacht besteden aan de veldherkenning en levenswijze van tal van vogelsoorten.

Wilde je ook zo graag eens onze mezen en vinken leren herkennen ? Of wilde je wel eens weten hoe het lied van onze Zwartkop en Geelgors klinken ?

Meer dan 50 soorten zullen ruimschoots aan bod komen

Tijdens deze mini cursus bekijken we de vogels vanuit hun diverse biotopen en leefwereld; en laten we de vier seizoenen van onze gematigde streken zegevieren met prachtig beeldmateriaal van vele topfotografen dat speciaal voor deze cursus door Eddy werd geselecteerd ...

Kortom een cursus om te komen bijwonen en voor elke echte vogelliefhebber, zowel de beginner als iets gevorderde : SCHRIJF JE VANDAAG IN VOOR DEZE UNIEKE GELEGENHEID om onze vogels in woord en beeld en de nodige klanken en sfeermomenten te leren kennen en herkennen: schrijf snel in, plaatsen beperkt!

Eddy wil u graag zijn meer dan 40 jaar veldervaring op een ontspannen én tegelijk boeiende en passionele wijze bijbrengen want vogels kijken is een passie ...

Hopelijk tot binnenkort! 

 

Waar: Natuureducatief centrum Waterrijk ;  Verlorenbroodstraat 106 A 9820  Merelbeke

 

Wanneer: woe 20, 27/03 en 03/04; gevolgd door een buitenexcursie op za ochtend 13/04

 

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vroege lentewandeling 20 april.

Laat je meeslepen door  het enthousiasme van Natuurgids De Meulemeester Nick  en ontdek zo interessante weetjes over de dieren, bomen, planten en bloemen die je op jouw wandeling tegenkomt. We wandelen in de Merelbeekse Scheldevallei.

 

Wanneer:20 april

Hoe laat: 9 uur

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOC Merelbeke

Liedermeersweg 14
9820 Merelbeke
Tel 09 230 46 46


Alle dagen open van 8u tot 22u